راهنمای نویسندگان

تذکرات مهم

1. پذیرش مقالات صرفا از طریق سامانه انجام می‌گیرد و از پذیرش پستی مقالات و یا ارسال به ایمیل فصلنامه، معذوریم.

2. لازم است تا نویسندگان محترم در هنگام ثبت‌نام و درج مشخصات خود در سامانه، اطلاعات خواسته شده از جمله: نام و نام خانوادگی، سمت( محل کار) و ... را نیز به زبان انگلیسی، ترجمه و ثبت نمایند( چنانچه مقاله ای بیش از یک نویسنده داشته باشد، لازم است تا برای تک تک نویسندگان انجام شود). این اطلاعات با ستاره مشخص شده اند. می بایست ترجمه به صورت تخصصی و دقیق  انجام گیرد.  چنانچه نام و نام خانوادگی افراد دارای پیشوند یا پسوند است، در ترجمه به زبان انگلیسی نیز رعایت گردد. در تکمیل مشخصات مربوط به  سمت (محل کار)، افیلیشن دقیق باید نوشته شده و به زبان انگلیسی ترجمه و ثبت شود. همچنین، حرف اول هر کدام از کلمات انگلیسی مربوط به نام و نام خانوادگی، افیلیشن و ... با حرف بزرگ نوشته شود. جهت اطلاعات بیشتر به مقالات بخش انگلیسی فصلنامه مراجعه نمایید.

3. اگر مقاله ای بیش از یک نویسنده داشته باشد، لازم است تا مشخصات سایر نویسندگان نیز در سامانه ثبت گردد. از پذیرش مقالاتی که فقط به نام یک نویسنده ثبت گردد و سایر نویسندگان را درقالب فرم word می فرستند، معذوریم.

 

دستورالعمل تدوین مقاله

1- حروفچینی مقاله‌های ارسالی بایستی در کاغذ A4، با قلم B Zar نازک 11، برای متن‌های لاتین با قلم Times New Roman نازک 11 با فاصله تقریبی میان سطور 1 سانتیمتر، در محیط Microsoft Word 2003-2007 یا ویرایش‌های بالاتر و با فاصله 1.25 سانتیمتری از چپ و راست و فاصله 1 سانتیمتری از بالا و پایین کاغذ انجام شود.

2- دستورهای نقطه گذاری در نوشتار متن رعایت شوند. به طور مثال گذاشتن فاصله قبل از نقطه (.)، کاما (،) و علامت سوال (؟) لازم نیست، ولی بعد از آنها، درج یک فاصله الزامی است.

3-  کلیه صفحات مقاله از جمله صفحاتی که دارای شکل/ جدول/ تصویر می‌باشند، دارای قطع یکسان و شماره صفحه باشد و حداکثر حجم مقاله‌ها همراه  با جدول‌ها و نمودارها نباید از 20 صفحه ‌(6000 کلمه) بیشتر باشد.

5- مقاله با چکیده انگلیسی همراه باشد.

6- پس از چاپ مقاله نسخه‌ای از نشریه حاوی مقاله مورد نظر به تعداد نویسندگان، برای نویسنده مسئول مکاتبات ارسال خواهد شد.

7-  مقاله‌های ارسالی بایستی مطابق ساختار مقاله علمی- پژوهشی در قالب A.P.A و دارای بخش‌های زیر باشد:

 

الف) بخش ابتدایی

در بخش ابتدایی مقاله می بایست نکات زیر رعایت گردد:

  • عنوان مقاله:  عنوان مقاله باید خلاصه و گویا بوده و بیانگر موضوع تحقیق باشد و از 16 کلمه تجاوز نکند.
  • نام نویسنده/ نویسند گان، نام دانشگاه/ محل اشتغال، درجه علمی و  سمت آنها درج گردد.نشانی کامل نویسنده مسئول مکاتبات(شامل نشانی پستی- شماره تلفن ثابت، همراه، دورنگار و نشانی الکترونیکی) درقسمت پاورقی یا پانوشت صفحه اول آورده شود.
  • چکیده فارسی و چکیده انگلیسی: شامل شرح مختصر و جامعی از محتوای مقاله با تأکید بر طرح مسأله، هدف‌ها، روش‌ها و نتیجه‌گیری است. چکیده در یک پاراگراف و حداکثر در 200 کلمه تنظیم شود. این بخش از مقاله در عین اختصار باید گویای روش کار و برجسته‌ترین نتایج تحقیق بدون استفاده از کلمات اختصاری تعریف نشده، جدول، شکل و منابع باشد.
  • واژگان کلیدی  حداکثر پنج الی هفت واژه باشد.

 

ب) بخش اصلی

متن اصلی یک گزارش پژوهشی دست کم باید دارای پنج بخش؛ شامل: «مقدمه، روش اجرای پژوهش، یافته ها(تجزیه و تحلیل داده ها)، نتیجه­ گیری و بحث، و منابع و مآخذ» باشد.

1- مقدمه: در بخش مقدمه به بحث و بررسی دربارة مسئله و اهمیت آن، مروری بر پیشینة موضوع، هدف، پرسش ها و یا فرضیه های پژوهش پرداخته می شود.

2- روش اجرای پژوهش: این بخش به دقت باید به خواننده بیان کند که پژوهش چگونه  انجام شده است. از این­رو لازم است تا مطالعه پژوهشی، جامعه آماری مورد مطالعه، حجم نمونه، روش نمونه برداری، ابزارهای پژوهش، طرح پژوهش و روش تحلیل داده­ ها عرضه شود.

3- یافته­ ها (تجزیه و تحلیل): این قسمت در دو بخش ارائه می گردد.

الف) توصیف داده ها (رسم نمودار، جداول توزیع فراوانی و جداول مشخصه های آماری)

ب) تحلیل داده ها (آزمون های آماری)

عنوان هر جدول‎ در بالا و عنوان هر نمودار و شکل در پایین آن درج شود. برای درج عنوان، پس از کلمه "جدول، نمودار و یا شکل" و شماره آن، خط تیره و سپس عنوان ذکر گردد. از ارسال جداول و نمودارها به صورت تصویر خودداری گردد.

4- نتیجه­ گیری: هدف از این بند، ضمن تأکید اساسی و توجه به روابط بین نتایج و فرضیه های مورد مطالعه، تفسیر و ارزشیابی نتایج حاصل از آن پژوهش است. در این بخش باید محدودیت ها و پیشنهادهای پژوهش نیز بیان گردد.همچنین باید مشخص شود که این مطالعه تا چه حد به روشن شدن مسئله مورد نظر کمک کرده است. نتایج بایستی با نظریه ها و پژوهش های مطرح در پیشینه ربط داشته باشند. پیشنهادهای مطرح بایستی با یافته ها ارتباط تنگاتنگ داشته باشند.